top of page

70 FINA ÅR SOM GRÖNSAKSHANDLARE...

aprikospaj.png

...och fler ska det bli! Pernwalls Frukt & Grönt (Tidigare AB Sten Pernwall) bildades 1953. Det startade som ett familjeföretag där vi främst handlade med de lokala potatisodlarna, något vi fortfarande gör. Med åren som gått har vi utökat både vårt sortiment och våra kunder; idag levererar vi fullt frukt- och grönsakssortiment till de flesta livsmedelsbutikerna i Borås, Fristad, Svenljunga och omnejd. 

 

Våren 2021 förvärvade vi även en av våra underleverantörer, Svenssons Frukt & Grönt, Borås lokala restauranggrossist med flertalet av restaurangerna i Borås med omnejd som kunder. Tillsammans har vi en gedigen produkt- och branschkännedomen och mångårig erfarenhet av både stora och små kunder och av för just deras verksamhets specifika behov. Det var för övrigt då vi fick vårt nya namn: Pernwalls Frukt & Grönt.

Våren 2023 fick vi också den stora äran att bli Borås kommuns leverantör vad gäller frukt och grönsaker. Fantastiskt roligt tycker vi!

Vi strävar efter att göra ett så litet klimatavtryck som möjligt. Under 2022 har vi byggt en helt ny resurssnål anläggning för vår lagerhållning och distribution. Fastigheten är beskaffad med solceller och vi räknar med att vara självförsörjande på el till 80%. Mycket av byggmaterialet i byggnaden är återanvänt rivningsmaterial från äldre fastigheter, som t ex balkar, golvplattor, pallstallage m m. Samtliga våra bilar drivs fossilfritt (dvs HVO). Arbetet med att se över resursanvändning och effektivisering av dessa är en pågående process som alltid är i fokus i vårt förändringsarbete.

bottom of page